Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Ny docent i EU-rätt

Porträtt av Zvezda Vankova. Foto.

Lärarförslagsnämnden har den 9 oktober fattat beslut om att anta Zvezda Vankova som docent i EU-rätt

Dr Zvezda Vankova har en doktorsexamen i EU:s migrationsrätt från Maastricht University. Hon är forskningsledare för projektet "Flyktingskydd eller cherry picking? Utvärdering av ny mottagningspolitik för flyktingar i Europa" (2023-2026) finansierat av Vetenskapsrådet. Det övergripande syftet med hennes forskning är att undersöka hur samspelet mellan lagar relaterade till människors mobilitet och deras implementering i praktiken påverkar rättigheter och banor för människor på flykt. Mer specifikt ligger hennes forskningsintressen i skärningspunkten mellan EU-rätt, folkrätt och empiriska rättsstudier med fokus på mänskliga rättigheter, migration, integration och kompletterande vägar för flyktingar. Innan hon kom till akademin arbetade hon vid Migration Policy Group i Bryssel och Open Society Institute i Sofia. Hon har arbetat som konsult i frågor som rör migranters och flyktingars rättigheter för Europaparlamentet, Europarådets generalsekreterares särskilda representant för migration och flyktingar och UNHCR, och är också en av grundarna av Multi Kulti Collective Association, som syftar till att stödja integrationen av utlänningar i det bulgariska samhället.

Läs mer om Zvezda Vankova och hennes forskning i Forskningsportalen