Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Ansökan, behörighet och reservantagning

Du ansöker till vårt juristprogram samt alla våra fristående kurser via www.antagning.se

Information om behörighet och urval, ansökan och antagning till juristprogrammet på universitetets webbplats. 

Antagning

Antagning till juristprogrammet sker två gånger per år, en gång till hösten och en gång till våren. Ansökan sker i samband med ordinarie ansökningsperiod till universitet och högskolor. 

Ungefär 160 studenter antas till juristprogrammet per termin och cirka 20 av platserna tillsätts genom alternativt urval. 

Information om vårt alternativa urval genom UJIK.

Reservantagning till juristprogrammet

Universitets- och högskolerådet fördelar platserna till juristprogrammet till både första och andra antagningsomgången. Du kan läsa mer om hur detta går till på www.antagning.se

Efter det andra antagningsbeskedet från www.antagning.se är det vi som kallar reserver om det finns ett behov av detta. Mot bakgrund av att vi tillämpar ett så kallat kvalificerat överintag uppstår det sällan ett behov av ytterligare reservantagning. 

Det innebär att reservantagningen efter andra antagningsomgången sker väldigt sällan och chansen till antagning är liten även om ditt reservnummer är lågt. Skulle reservantagning bli aktuellt kallas reserver utifrån den urvalsgrupp där studenter har fallit bort. Du kan inte på egen hand påverka antagningen till programmet genom att till exempel närvara vid uppropet. 

Kontakt

Jenny Backer
Josefin Garay Burge
Linnéa Vinjegaard

Studievägledare
sc [at] jur [dot] lu [dot] se (sc[at]jur[dot]lu[dot]se)

Jenny Backer
+46 46-222 10 55
Josefin Garay Burge
+46 46-222 10 17
Linnéa Vinjegaard
+46 46-222 11 77

Behörighetskrav juristprogrammet

Grundläggande behörighet samt Historia 1b eller 1a1+1a2 och Samhällskunskap 1b eller 1a1+1a2.