Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Masterprogram

Vi erbjuder möjlighet att läsa två masterprogram, European Business Law och International Human Rights Law. De båda masterprogrammen attraherar studenter från världen över och som student på något av våra masterprogram får du en unik möjlighet att vara en del av denna internationella miljö.

Undervisningen sker till stor del i små grupper vilket ger dig möjlighet att knyta värdefulla internationella kontakter. Genom detta undervisningssätt erbjuds du också möjlighet att komma i nära kontakt med dina föreläsare. Föreläsarna på programmen har bred erfarenhet inom sina respektive områden, såväl akademisk som praktisk.

Information om masterprogrammet i International Human Rights Law på vår engelska webbplats.
Information om masterprogrammet i European Business Law på vår engelska webbplats.

Vid sidan av ovan nämnda masterprogram finns även möjlighet att läsa ett magisterprogram i European and International Trade and Tax Law. Magisterprogrammet ges på Ekonomihögskolan vid Lunds universitet i samarbete med Juridiska fakulteten.

Information om behörighet och urval till European and International Trade and Tax Law, samt anmälan och antagning hittar du på universitetets webbplats.

Redan student vid juristprogrammet?

Studerar du på vårt juristprogram har du möjlighet att söka till något av dessa tre masterprogram som en masterinriktning inom juristprogrammet. Behörighetskravet är 150 hp i avslutade kurser inom juristprogrammet hos oss och ska vara uppfyllt senast sista ansökningsdag. Det är enbart antagning inför varje hösttermin. 

Information om ansökningsprocessen finns på vår webbplats. 

Masterprogrammet sträcker sig över två år, men det är även möjligt att avsluta masterprogrammet efter endast ett år och då erhålla en magisterexamen i europeisk handelsrätt. Om du vill gå ett eller två år väljer du i slutet av första året. Om du väljer att läsa två år kan du välja bland ett antal valbara kurser under den senare delen av programmet, vilket innebär att du ges möjlighet att fördjupa dig inom vissa områden som du tycker är särskilt intressanta och som kan ge dig spetskompetens inom ett visst område när du ger dig ut på arbetsmarknaden.

Programmet behandlar på ett fördjupat sätt flera centrala affärsjuridiska aspekter inom EU, som till exempel den fria rörligheten, konkurrensrätt, skatterätt, statsstöd och EU:s handel med tredje land.

Inom ramen för masterprogrammet är det även möjligt att delta i den årliga prestigefyllda rättegångstävlingen European Law Moot Court Competition, som samlar tävlanden från hela världen. Tävlingen består av flera deltävlingar och finalen äger rum i EU-domstolen i Luxemburg inför domstolens ordinarie domare. Lagen från vår fakultet har flera gånger nått framstående placeringar i denna tävling.

Mer information om programmet och programstruktur kan du läsa om på vår webbplats.

Masterprogrammet International Human Rights Law lockar varje år ett stort antal sökande från hela världen, vilket bidrar till masterprogrammets internationella prägel.

Programmet ges av Juridiska fakulteten i samarbete med Raoul Wallenberg-institutet för mänskliga rättigheter, ett samarbete som gör det helt unikt. Det syftar till att ge en djup förståelse för skyddet för mänskliga rättigheter och hur detta fungerar såväl nationellt som internationellt.

Masterprogrammet består av såväl obligatoriska som frivilliga kurser. Det innebär att du kan specialisera dig inom ett område som du tycker är särskilt intressant. Som student på masterprogrammet kommer du erhålla kunskaper som gör att du kommer vara väl rustad inför ditt framtida yrkesliv, såväl inom som utanför akademin.

Som ett av de allra första masterprogrammen inom mänskliga rättigheter är detta masterprogram idag högt ansett runt om i världen. Bland de gästföreläsare som under åren besökt masterprogrammet kan till exempel Jan Eliasson, Kofi Annan och Shirin Ebadi nämnas.

Mer information om programmet och programstruktur kan du läsa om på vår webbplats.

Masterprogrammet ges på Ekonomihögskolan vid Lunds universitet i samarbete med Juridiska fakulteten.

Masterprogrammet är unikt i Europa då det förenar studie av både direkta och indirekta skatter i internationella transaktioner. Programmet ger djup kunskap om rättskällor, tolkningsmetoder, rättsliga principer, mänskliga rättigheter, skatteavtalsrätt, transfer pricing, statsstöd med mera, vilket utgör en utomordentlig bas för att verka inom rådgivning, förvaltning, forskning eller näringsliv med frågor som rör internationell skatterätt i vid mening. Våra alumner verkar ofta som skatterådgivare eller i skatteförvaltning men också som verksamma vid Finansdepartementet, skatteattagéer i Bryssel, forskare i internationell skatterätt med mera. Programmet är en unik möjlighet att studera med studenter från hela världen i en verkligt internationell miljö.

Mer information om programmet hittar du på universitetets webbplats.

Kontakt

Anders Tröjer

Masterkoordinator
anders [dot] trojer [at] jur [dot] lu [dot] se (anders[dot]trojer[at]jur[dot]lu[dot]se)
+46 46 222 12 49