Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Ansök om juristexamen

När alla kurser i utbildningen är klara ska du ansöka om juristexamen. Utfärdandet av examensbevis görs av Examensavdelningen. Information om examenshanteringen och ansökningsblankett finns på Examensavdelningens webbplats. Examensbeviset utfärdas när samtliga avslutade kurser är införda i Ladok. Därför ska du i god tid kontrollera att alla kurser du vill ska ingå i examen är korrekt införda. Om inte, kontakta utbildningsadministratören för aktuell kurs.

Ansökningsblankett hittar du på universitetets webbplats.

Ansökan om examensbevis skickas till:

Examensavdelningen
Lunds universitet
Box 117
221 00 Lund

Införande av digital examen

Under våren 2024 inför 37 av 40 svenska lärosäten digital examen. Den 15 april 2024 genomförs detta även vid Lunds universitet för examen på alla nivåer vid samtliga fakulteter.

Du aviseras via e-post när din digitala examen är utfärdad och du hämtar den i PDF-form genom att logga in i Ladok. Du kan hämta din examen obegränsat antal gånger och även skicka den digitalt till andra mottagare såsom arbetsgivare och andra lärosäten.

Mer information hittar du på universitetets webbplats.

Tillgodoräknande

Det finns ett allmänt beslut om vilka ämnesområden som är godkända inom ramen för den fria terminen på juristprogrammet. Skulle du ha läst kurser inom ett ämnesområde som du inte hittar i beslutet ska du ansöka om tillgodoräknande av dessa studier.

Beslut om vilka ämnesområden som är godkända inom ramen för den fria terminen (PDF, 192 kB, ny flik)

Information om tillgodoräknande vid fakulteten.

Kandidatexamen i rättsvetenskap

Efter fullgjorda studier från termin 1 - 6 på juristprogrammet har du möjlighet att ansöka om en kandidatexamen i rättsvetenskap på 180 högskolepoäng.

Även om du väljer att ta ut en kandidatexamen i rättsvetenskap kan du fortsätta dina studier på juristprogrammet. På ansökningsblanketten anger du att du avser fortsätta dina studier på programmet.

Ansökningsblankett hittar du på universitetets webbplats.

Var ute i god tid med din ansökan

Examensbeviset utfärdas normalt inom cirka sex till åtta veckor. Du ansvarar själv för att uppgifterna du lämnar i din ansökan är kompletta och korrekta. Examensbeviset skickas till den adress du har angivit på ansökningsblanketten.  Om nödvändiga tillgodoräknande eller andra handlingar saknas i din ansökan kan handläggningen av ditt ärende förlängas.

Dela information om din examen

Du kan dela information om din examen med valfri mottagare, t.ex. en arbetsgivare. Genom inlogg i Ladok för studenter genereras en kontrollkod som du kan ge vidare till mottagaren. Med koden och personnummer kan mottagaren se uppgifter om vilken examen som är utfärdad och vilka kurser som ingår.

Delning av examen

Kontakt

Josefin Garay Burge
Linnéa Vinjegaard
Jenny Backer

Studievägledare
sc [at] jur [dot] lu [dot] se (sc[at]jur[dot]lu[dot]se)

Josefin Garay Burge
+46 46-222 10 17
Linnéa Vinjegaard
+46 46-222 11 77
Jenny Backer
+46 46-222 10 55

Kontakt

Examensavdelningen
examen [at] stu [dot] lu [dot] se (examen[at]stu[dot]lu[dot]se)

Examensavdelningens webbplats