Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Remisser

Innan regeringen tar ställning till ett förslag skickas det på remiss till myndigheter, organisationer och andra intressenter. Ett av de främsta syftena med remissprocessen är att belysa vilka konsekvenser ett förslag kan få om det genomförs. Det är också ett sätt att främja ett brett medborgerligt deltagande i samhällsdebatten.

Juridiska fakulteten yttrar sig varje år över ett stort antal remisser från bland annat Regeringskansliet och är den fakultet vid Lunds universitet som besvarar i särklass flest remisser.

Du är välkommen att höra av dig via mejl om du önskar ta del av ett remissyttrande från tidigare år, eller ett yttrande som har lämnats via Lunds universitet.

Lämnade remissyttranden 2024

Lämnade remissyttranden 2023

Kontakt

Pernilla Sandberg

Administrativ koordinator
pernilla [dot] sandberg [at] jur [dot] lu [dot] se (pernilla[dot]sandberg[at]jur[dot]lu[dot]se)