Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Bibliotekets stöd

Juridiska fakultetens bibliotek är integrerat i fakultetens forskning och utbildning. Biblioteket ger stöd på olika områden.

Hoppa till:

Forskarstöd

Du som forskar vid Juridiska fakulteten kan på olika sätt få stöd och service från biblioteket i ditt arbete, till exempel kring frågor om publicering, forskningsfinansiering och utvärdering.

Biblioteket kan också hjälpa dig med nyhetsbevakning av rättsområden och tidskrifter, att få tag på relevanta resurser, ge råd om hur du bäst söker i dem eller hjälpa till med sökningar och att ta fram material.

För varje ämnesområde finns också en kontaktbibliotekarie som du kan kontakta om du har frågor om t.ex. material, databaser eller inköpsförslag. 

Här kan du se vem som ansvarar för ditt område.

Stöd för studenter i informationssökning, referenshantering och akademisk hederlighet

Juridiska fakultetens bibliotek erbjuder studenterna stöd i att söka, hantera och presentera information som krävs för dina studier. I kursschemat finns informationsundervisning som bibliotekarier och infosök-lärare (studenter på programmet) håller i. Du kan även besöka bibliotekets informationsdisk där vi kan hjälpa dig med  till exempel frågor om sökning, referenshantering och akademisk hederlighet. Du är också välkommen att komma med frågor via telefon och mejl:

  • +46 46 222 11 15
  • jurbibl [at] jur [dot] lu [dot] se (jurbibl[at]jur[dot]lu[dot]se)

Bibliotekets informationsdisk är öppen under terminerna vardagar 10-15.

Lässtöd, om du behöver lite extra stöd

Läs mer om det lässtöd som erbjuds av biblioteket, samt hitta kontaktuppgifter för lässtödet. 

Studiemiljö och studieplatser

Verksamheten ingår i fakultetens digitala studiemiljöer samt erbjuder ett fysiskt bibliotek med generösa öppettider.

Kontakt

Juridiska fakultetens bibliotek

jurbibl [at] jur [dot] lu [dot] se (jurbibl[at]jur[dot]lu[dot]se)
+46 46 222 11 15

Informationsdisken
vardagar: 10-15