Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Distansstöd

När du läser en kurs på distans på juridiska fakulteten, har du tillgång till en rad tjänster från juridiska fakultetens bibliotek.

Om du är student och har någon form av funktionsvariation har du rätt att få anpassad kurslitteratur. Det kan vara inläst kurslitteratur, kurskompendier och "handouts". Du kan också få längre lånetid på kurslitteratur.

Läs mer här om det stöd som finns att få.

Som distansstuderande har du tillgång till elektroniska tjänster vid LUB, bland annat databaser, e-tidskrifter och e-böcker.

I Guide för distansstuderande vid Juridiska fakultetens nätkurser har vi samlat grundläggande elektroniska informationskällor inom ämnet juridik. Här finns också guider om bland annat juridisk metod, akademiskt skrivande och att värdera källor.

Gå till Guide för distansstuderande vid Juridiska fakultetens nätkurser.

Du hittar även elektroniskt material i vår lista Databaser A-Ö, i bibliotekskatalogen LUBcat för biblioteken vid Lunds universitet samt i LUBsearch.

Du loggar in till tjänsterna med hjälp av inloggningen till ditt studentkonto som du får när du antas till en kurs vid Lunds universitet.

Här kan du läsa mer om studentkontot

Som distansstuderande vid fakulteten har du möjlighet att låna böcker och få dem hemskickade om du bor på annan ort än Lund.

Böckerna måste tillhöra Juridiska fakultetens bibliotek. I bibliotekskatalogen LUBcat kan du se vilket bibliotek en bok tillhör. 

Gå till LUBcat.

Böckerna får inte vara kurslitteratur på någon av våra campuskurser (markeras i regel som Kursbok i LUBcat).
Observera att tidskrifter och referensmaterial inte lånas ut.

Använd din studentinloggning för att logga in och registrera ett nytt lånekonto i bibliotekskatalogen LUBcat. Studentinloggningen får du när du är registrerad på en kurs.

Registrera ett nytt lånekonto i bibliotekskatalogen LUBcat

Läs igenom villkoren och välj "Acceptera och logga in". Du ska sedan välja vilken typ av låntagare du är (Student juridik) och vilket bibliotek som är ditt huvudbibliotek (juridiska fakultetens bibliotek). Mejla sedan distans [at] jur [dot] lu [dot] se (distans[at]jur[dot]lu[dot]se) med namn, personnummer och kurskod. Bibliotekarierna slutför sedan registreringen, bland annat lägger de till information om att du är distansstudent.

Observera att det är den adress där du är folkbokförd som kommer att användas för framtida bokförsändelser. Om du bor på en annan adress behöver du meddela oss den. Adressen kommer då att sparas i din låntagarpost.

Du får inget fysiskt lånekort utan du använder de inloggningsuppgifter du får i samband med registreringen. Om du vid något tillfälle kommer till biblioteket och vill låna på plats, kan du antingen använda din legitimation, eller skaffa ett LU-kort. LU-kortet fungerar både som passerkort och lånekort.

För mer information om lånevillkoren, klicka här för att komma till sidan Låna.

Om du läser en distanskurs och bor i Lund, skickar vi inte böcker. Du är däremot välkommen in på alla biblioteken vid Lunds universitet och låna. Om boken du vill ha är utlånad, kan du ställa dig i kö på alla exemplar, inte bara de som Juridiska fakulteten har. Du kan också beställa böcker mellan de olika biblioteken. Kom in till biblioteket så visar vi gärna hur du gör.

Du kan också läsa mer här på sidan Låna.

När du har ett lånekort skickar du ett meddelande till distans [at] jur [dot] lu [dot] se (distans[at]jur[dot]lu[dot]se) med ditt namn, lånekortsnummer, personnummer, vilken kurs du läser samt vilken bok du vill låna (titel, författare, upplaga, år, ISBN-nummer).

Biblioteket lånar ut boken till dig och skickar den med post.
Lånetiden är 14 dagar + 4 dagar för postgången. Observera att du står för portokostnader när du skickar tillbaka boken. Förseningsavgiften är 10 kr/dag och bok.

Om boken du vill ha är utlånad, mejla distans [at] jur [dot] lu [dot] se (distans[at]jur[dot]lu[dot]se) och ditt namn, lånekortsnummer, personnummer, vilken kurs du läser samt vilken bok du vill låna (titel, författare, upplaga, år, ISBN-nummer).

Vi ställer dig i kö på boken. När du får ett meddelande till din studentmejl, om att boken finns att hämta, mejla distans [at] jur [dot] lu [dot] se (distans[at]jur[dot]lu[dot]se) så skickar vi den till dig. Var uppmärksam på att automatiska meddelanden från bibliotek kan hamna i skräpposten. 

Du kan se och förnya dina lån via LUBcat. Du loggar in med din studentinloggning.

Om lånet inte går att förnya kan du ha förnyat det de max tio gånger som är tillåtet eller så står någon annan låntagare i kö på boken.

Se och förnya dina lån via LUBcat.

Observera att vi har förseningsavgifter på våra böcker, 10:- per bok per dag.
 

Juridiska fakultetens bibliotek
Distanslån
Lunds universitet
Box 207
221 00 Lund

Kontakt

Juridiska fakultetens bibliotek

distans [at] jur [dot] lu [dot] se (distans[at]jur[dot]lu[dot]se)
+46 46 222 11 15 (informationsdisk)