Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Folkrätt

Forskning i internationell rätt (folkrätt) har bedrivits vid Lunds universitet sedan Samuel Pufendorfs tid.

Idag företräds ämnet av en vital grupp av forskare som ägnar sig åt frågor rörande det internationella rättssystemets struktur, liksom åt folkrättens teori och historia och förhållandet mellan internationell rätt och andra rättsordningar.

Forskarna representerar specialområden som till exempel migrations- och flyktingrätt, mänskliga rättigheter, internationell miljörätt och hållbar utveckling, de nya teknologiernas folkrätt och internationell ekonomisk rätt.

En stor del av gruppens forskningsaktiviteter bedrivs i samarbete med forskare vid andra fakulteter vid Lunds universitet eller vid juridiska fakulteter i andra europeiska länder. Gruppen anordnar regelbundet seminarier, workshops och konferenser, och står alltsom oftast värd för internationella gästforskare.

Kontakt

Jessica Almqvist

Professor i internationell rätt och mänskliga rättigheter
jessica [dot] almqvist [at] jur [dot] lu [dot] se (jessica[dot]almqvist[at]jur[dot]lu[dot]se)

Ulf Linderfalk

Professor i internationell rätt
ulf [dot] linderfalk [at] jur [dot] lu [dot] se (ulf[dot]linderfalk[at]jur[dot]lu[dot]se)