Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

European Business Law (MOOC)

Den Europeiska unionen är en av världens största och viktigaste ekonomiska marknader. Om du vill fördjupa dina kunskaper om unionen och dess funktioner finns våra MOOCar i European Business Law. Utbildningen består av tre MOOCar som du kan läsa enskilt, separat eller tillsammans som ett paket. MOOCarna genomförs på engelska och är belagda med en mindre avgift.

MOOCarna ger dig en översiktlig förståelse av grunderna för europeisk affärsrätt, vilket är användbart för dig som vill verka med eller göra affärer med företag utanför och inom unionen. Du väljer själv mellan att söka kurserna som tre separata kurser eller som ett kurspaket.

Kurspaket

Specialiseringen består av tre separata kurser som avser att ge dig en övergripande förståelse för grunderna inom europeisk affärsjuridik Specialiseringen innefattar fyra-fem veckors studier med en studietakt om cirka 20 % (10 timmar per vecka). Kurserna ger användbar kunskaper både för dig som bor inom eller utanför den Europeiska unionen, oavsett om du är student, yrkesverksam, eller helt enkelt bara är intresserad av Europeiska unionen och europeisk affärsrätt. Förkunskaper i juridik och kunskaper om Europeiska unionen är inte ett krav. I den inledande kursen finns en introducerande modul för att ge dig en översikt av historien, institutioner och juridisk metod inom Europeiska unionen.

Läs mer om och anmäl dig till European Business Law – kurspaketet på Courseras webbplats.

Kurs 1: European Business Law – Understanding the Fundamentals

I den första kursen, Understanding the Fundamentals, kommer du att utforska huvudstrukturerna och principerna som styr den Europeiska unionen, samt de viktigaste rättskällorna. Detta innefattar kunskaper för navigera sig inom EU:s rättskällor, en förståelse hur dessa förhåller sig till nationella regleringar och mer därtill.

Läs mer om och anmäl dig till den första kursen i European Business Law på Courseras webbplats.

Kurs 2: European Business Law – Doing Business in Europe

I den andra kursen, Doing Business in Europe, ligger fokus på de viktigaste rättskällorna som reglerar olika aspekter av att etablera och driva ett företag inom Europeiska unionen.

Läs mer om och anmäl dig till den andra kursen i European Business Law på Courseras webbplats.

Kurs 3: European Business Law – Competing in Europe

Den sista kursen, Competing in Europe, går in på djupet om konkurrens på den inre marknaden inom unionen och hur varumärken, produkter och uppfinningar kan skyddas rättsligt. Du kommer även att få möjlighet att konstruera och presentera övertygande juridiska argument inom ramen för kursen.

Läs mer om och anmäl dig till den tredje kursen i European Business Law på Courseras webbplats.

Vad är en MOOC?

MOOC står för Massive Open Online Course och är högskolekurser på nätet, öppna för vem som helst. MOOCar slog igenom 2012 när lärosäten som Stanford, Harvard och MIT satsade stort på dem. Idag studerar miljontals människor MOOCar världen över. En MOOC ger inga högskolepoäng och kräver inga formella förkunskaper. Den är belagd med en mindre avgift.

Kontakt

MOOC-administratörerna

mooc [at] jur [dot] lu [dot] se (mooc[at]jur[dot]lu[dot]se)