Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Affärsrättsligt centrum – ACLU

Affärsrättsligt centrum (ACLU) grundades vid Lunds universitet år 2016 av forskare med erfarenhet inom förmögenhets- och affärsrätt.

Syftet med ACLU är att samla och stärka forskningsmiljöerna inom det affärsjuridiska området inom universitetet för att göra dem konkurrenskraftiga nationellt och internationellt.  För att bedriva framgångsrik forskning inom det affärsjuridiska området är det viktigt med ett nära samarbete mellan universitetet och det praktiska rättslivet för att utbyta erfarenheter och kunskaper. En av ACLU:s viktigaste målsättningar är att främja detta samarbete.  

ACLU:s verksamhet fokuserar på att ta initiativ till och leda forskningsprojekt, anordna föreläsningar, konferenser och seminarier samt sträva efter att etablera samarbete med andra universitet, forskningsinstitutioner och organisationer, både nationellt och internationellt, inom det affärsjuridiska området.

Kontakt

Patrik Lindskoug

Docent i civilrätt
patrik [dot] lindskoug [at] jur [dot] lu [dot] se (patrik[dot]lindskoug[at]jur[dot]lu[dot]se)