Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Norma Research Programme

Norma Research Programme är en tvärvetenskaplig forskningsmiljö vars fokus ligger på den rättsliga regleringen av vardagsliv och social integration på nationell, EU och internationell nivå, och på arbetsmarknad, social välfärd, åldrande befolkning, och familj.

Verksamheten innefattar forskning i arbetsrätt, socialrätt, äldrerätt, och familjerätt, forskningsbaserad undervisning, doktorandhandledning, och samverkan med det omgivande samhället.

Forskningen utmärks av ”socio-legal”, internationella, EU/europeiska, och komparativa perspektiv, vilket avspeglas i forskningsfinansiering, publikationer, teorier, metoder och forskningsfrågor, samt nätverk och samverkan.

Forskarna samarbetar i tvärvetenskapliga sammanhang med forskare från olika ämnen, såsom arbetsmarknadsrelationer (industrial/employment relations), ekonomi, gerontologi, medicin, mänskliga rättigheter, socialt arbete, sociologi, och statsvetenskap.

För mer information om the Norma Research Programme, se den engelska hemsidan 
 

Kontakt

Mia Rönnmar

Professor i civilrätt
mia [dot] ronnmar [at] jur [dot] lu [dot] se (mia[dot]ronnmar[at]jur[dot]lu[dot]se)