Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

LUCRIS - system för forskningsinformation

I LUCRIS (Lund University Current Reasearch Information System) lägger du in information om dig som forskare, dina projekt, publikationer och aktiviteter. De är sökbara i Forskningsportalen som presenterar hela universitetets forskning. Alla fakulteter och forskare får egna webbsidor i portalen. Förutom att synas i webbportalen, syns informationen från LUCRIS på din personliga webbsida på fakulteten, samt blir dina publikationer synliga i SwePub.

Vad innebär LUCRIS för dig?

Du loggar in i LUCRIS med din Lucat-profil för att registrera information om dig som forskare. Eftersom LUCRIS är en relationsdatabas kan du skapa länkar mellan projekt, publikationer, aktiviteter och personer, och på så sätt synliggöra din forskning på olika sätt i portalen. 

Klicka här för att komma till universitetets informationssida för LUCRIS

Miniminivå

För Juridiska fakulteten blir LUCRIS en central kanal för att kommunicera forskningen, både internt inom universitetet och externt gentemot andra lärosäten och det omgivande samhället. För att informationen ska hålla en jämn nivå och vara aktuell har fakulteten beslutat om en miniminivå, det vill säga den minsta mängd information som forskarna förväntas fylla i och hålla uppdaterad.

I korthet innebär miniminivån att:

  • På din profilsida ska du ha presentationstexter på svenska och engelska om din forskning och undervisning, och om relevant, om samverkan med omvärlden. De svenska och engelska texterna behöver inte vara identiska.
  • Du ska ha ett foto.
  • Dina externfinansierade projekt ska registreras. Kontrakten finns redan inlagda och projekten ska kopplas till dem. Övriga projekt bör registreras.
  • Du som doktorand ska registrera ditt doktorandprojekt.
  • Publikationer registreras som tidigare.
  • Informationen ska uppdateras kontinuerligt, dock minst 2 gånger per år.

Forskningsaktiviteter

I LUCRIS kan du även registrera dina forskningsaktiviteter, till exempel konferensdeltagande, redaktörskap och utmärkelser. Det är frivilligt att registrera aktiviteter men fakulteten rekommenderar att det görs för att visa bredden av din forskningsverksamhet.

Om du behöver support 

Kontakta Jon Eriksen, Elin Thunell eller Gunilla Wiklund på biblioteket.

  • jon [dot] eriksen [at] jur [dot] lu [dot] se (jon[dot]eriksen[at]jur[dot]lu[dot]se)
  • elin [dot] thunell [at] jur [dot] lu [dot] se (elin[dot]thunell[at]jur[dot]lu[dot]se)
  • gunilla [dot] wiklund [at] jur [dot] lu [dot] se (gunilla[dot]wiklund[at]jur[dot]lu[dot]se)