Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Utbildning för gymnasielärare

Fakulteten har sedan 2015 gett kurser som särskilt vänder sig till dig som undervisar eller skulle vilja undervisa i juridik i gymnasieskolan. Vi erbjuder lärarlyftsutbildning som leder till behörighet att undervisa i juridik. Det finns också möjlighet att läsa sommarkurser. Våra utbildningar ges på distans och innehåller utöver ren ämneskunskap också ämnesdidaktiska moment.

Lärare som undervisar framför en tavla i bakgrunden, studenter som lyssnar i förgrunden.

Kurser för dig som vill undervisa i jurdik

Juridiska fakulteten har en lång erfarenhet av att anordna nätburna kurser och våra distansutbildningar är några av universitetets mest sökta. Vi har utarbetat ett koncept som passar för dig som vill studera vid sidan av ditt jobb som undervisande lärare. Med verktyg som professionellt inspelade videoföreläsningar samt övningsuppgifter och prov med individuell feedback erbjuder vi en flexibel utbildningsform. Dessutom kan du alltid ställa frågor till oss via mejl eller över telefon. Att kursens föreläsningar är förinspelade innebär stor frihet för dig att planera och anpassa studierna efter eget schema.

Både lärarlyftskursen och sommarkurserna genomförs nästan helt på distans. Sommarkursernas avslutande tentamen skrivs som regel på plats i antingen Stockholm, Lund eller Helsingborg. Lärarlyftskursen Juridik för lärare på gymnasiet avslutas med ett obligatoriskt seminarium i Stockholm. 

Lärarlyftet

Du som vill bli behörig att undervisa i juridik kan läsa vår lärarlyftsutbildning Juridik för lärare på gymnasiet. Utbildningen omfattar 90 högskolepoäng och består av ett antal delkurser som motsvarar innehållet i gymnasieskolans ämnesplan. 

Läs mer om lärarlyftsutbildningen på utbildningens egen sida.

Sommarkurser

Sommaren 2024 erbjuder fakulteten tre distanskurser för dig som är gymnasielärare och vill bli behörig att undervisa i juridik, eller för dig som vill fördjupa dina kunskaper inom ämnet. 

Kurserna genomförs på distans med professionellt inspelade videoföreläsningar samt övningsuppgifter och prov som du får individuell feedback på. Har du frågor är du alltid välkommen att ringa eller mejla till oss när det passar dig under kursens gång. Kurserna ges på helfart. 

Följande kurser erbjuds:

Kontakt

Nätkurslärarna på Lärarlyftet

lararlyftet [at] jur [dot] lu [dot] se (lararlyftet[at]jur[dot]lu[dot]se)
+46 46 222 11 27

Utbildningsbevakning

Juridiska Föreningen är den studentkår som sköter utbildningsbevakningen vid fakulteten, både för juristprogrammet och de fristående kurserna.

Mer information om Juridiska Föreningens utbildningsbevakning finns på kårens hemsida (ny flik).

Kontakt

utbildning [at] jf [dot] se (utbildning[at]jf[dot]se)