Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Beställa

Beställa, köa och reservera böcker

När du behöver en bok som inte finns på hyllan, sök i bibliotekskatalogen LUBcat för att se om den finns i biblioteket eller vid något annat bibliotek vid Lunds universitet. Då kan du se om den är tillgänglig, var den är placerad och om den är utlånad eller inte. I LUBcat kan du:

  • Köa på utlånade böcker
  • Beställa böcker placerade i magasin
  • Beställa böcker från andra bibliotek vid Lunds universitet

Gå till bibliotekskatalogen LUBcat

Köa på utlånade böcker

Om boken du söker är utlånad kan du ställa dig i kö via knappen Köa på alla exemplar i LUBcat. Där kan du också välja på vilket bibliotek du vill hämta boken.
Du får den bok som återlämnas först, oavsett ägande bibliotek. När det är din tur att få ett återlämnat exmplar får du besked via e-post.

Beställa böcker placerade i magasin

Böcker i magasin, Mag012 och Mag047, på Juridiska fakultetens bibliotek går att beställa fram via LUBcat. Vardagar hämtas böckerna fram inom 1 dygn. Meddelande skickas ut när böckerna finns att hämta i bibliotekets lånedisk vid entrén.

Beställa böcker från andra bibliotek vid Lunds universitet

När du behöver en bok som vi inte har, kontrollera i LUBcat om den finns vid något annat av universitetets bibliotek. Om den finns går den att beställa hit via LUBcat. Räkna med att det tar cirka 1-2 vardagar och längre tid i samband med helger. Det är alltid snabbast att hämta boken själv. Äldre litteratur och specialmaterial finns ibland inte i bibliotekskatalogen. Kontakta bibliotekarie om du inte hittar vad du söker. 

Beställa böcker och artikelkopior från bibliotek utanför Lund

Behöver du en bok eller en tidskriftsartikel som inte finns vid Lunds universitets kan du beställa det som fjärrlån. Litteratur vid svenska forskningsbibliotek hittar du i den nationella bibliotekskatalogen LIBRIS.
Vi tar också gärna emot inköpsförslag om du tycker vi saknar litteratur.

Avhämtning av beställda böcker och fjärrlån

Beställda böcker och fjärrlån hämtas i lånedisken vid bibliotekets entré.

Kontakt

Inköpsförslag:
jurbibl [at] jur [dot] lu [dot] se (jurbibl[at]jur[dot]lu[dot]se)