Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Fristående kurser

Fakulteten erbjuder sedan många år eftertraktade grundkurser i juridik för icke-jurister. De flesta av kurserna ges på distans och vänder sig till dig som är yrkesverksam och vill utveckla din kompetens, samt till dig som är student och vill bredda din utbildning. Även du som är intresserad av juridik i allmänhet är välkommen att söka våra kurser.

Studenter som pluggar i biblioteket. Foto.

Hur är det att läsa en fristående kurs?

Vi har lång erfarenhet av att anordna grundkurser i juridik för icke-jurister och våra kurser är idag några av universitetets mest sökta. De flesta av kurserna är distanskurser och består av professionellt inspelade videoföreläsningar samt övningsuppgifter och prov. Under kursens gång får du individuell feedback på dina inlämnade prov och om du har frågor finns våra nätkurslärare tillgängliga för att hjälpa dig. Via länkarna nedan hittar du mer information om våra olika kursformer.

Distanskurser

Campus Helsingborg

Sommarkurser 2024

Antagen – vad händer nu?

Du som har blivit antagen till en av våra fristående kurser kommer kort innan kursstart att få e-post från oss med all information du behöver för att registrera dig på kursen. E-posten skickas till den e-postadress som du har angivit på Antagning.se. Kom ihåg att vara uppmärksam på om dina inställningar på ditt e-postkonto innebär att e-posten från oss av misstag har hamnat i skräpposten.

Om du inte har fått någon e-post från oss senast dagen innan kursstart är du välkommen att höra av dig till oss. Det går bra att ringa eller skicka e-post.

Registrering

För att kunna påbörja kursen du har blivit antagen till och behålla din plats på kursen är det viktigt att du registrerar dig på kursen.

Registreringen öppnar ungefär en vecka före kursstart. I samband med att registreringen öppnar kommer du att få e-postmeddelande med ett välkomstbrev från oss. Välkomstbrevet innehåller all information som du behöver för att registrera dig. Notera att du kommer att få två stycken välkomstbrev. Det första får du cirka tre veckor före kursstart, medan det andra kommer ungefär en vecka före kursstart. Det är det andra välkomstbrevet som innehåller information om registreringen.

För dig som ska läsa kursen Affärsjuridik sker registrering på plats vid introduktionsmötet.

Registreringen görs via Ladok.

Kontakt

Nätkurskontoret

+46 46 222 11 26

Utbildningsbevakning

Juridiska Föreningen är den studentkår som sköter utbildningsbevakningen vid fakulteten, både för juristprogrammet och de fristående kurserna.

Mer information om Juridiska Föreningens utbildningsbevakning finns på kårens hemsida (ny flik).

Kontakt

utbildning [at] jf [dot] se (utbildning[at]jf[dot]se)