Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Distanskurser

Fakultetens distanskurser vänder sig till dig som är yrkesverksam och vill utveckla din kompetens, samt till dig som är student och vill bredda din utbildning. Även du som är intresserad av juridik i allmänhet är välkommen att söka våra kurser. Kurserna vänder sig till icke-jurister och kräver inga förkunskaper i juridik.

Studenter i studiemiljö på juridiska fakulteten.

Distanskurser för dig som vill studera juridik

Vi har lång erfarenhet av att anordna distansutbildning och våra kurser är idag några av universitetets mest sökta. Kurserna består av professionellt inspelade videoföreläsningar samt övningsuppgifter och prov. Under kursens gång får du individuell feedback på dina inlämnade prov och om du har frågor finns våra nätkurslärare tillgängliga för att hjälpa dig. I och med att våra föreläsningar är förinspelade kan du ta del av materialet när det passar dig. 

Det förekommer inga obligatoriska sammankomster förutom den avslutande salstentamen vilken som regel kan skrivas i Lund, Helsingborg och Stockholm. 

Hinner jag läsa en kurs samtidigt som jag jobbar eller studerar något annat?

Om du hinner läsa en kurs samtidigt som du jobbar eller studerar beror på din nuvarande arbetsbelastning. Kurserna går normalt på halvfart. Föreläsningarna är inspelade och det finns ett stort utrymme för flexibilitet. Du kan skriva övningsuppgifterna och proven när det passar dig så länge du lämnar in proven innan utsatt inlämningsdatum. Behöver du hjälp eller stöd under kursens gång finns vi alltid tillgängliga under kontorstid för att besvara dina frågor. Därmed är det för de flesta fullt möjligt att läsa en kurs vid sidan av arbete eller studier. Vilka kurser som är distanskurser respektive klassrumskurser framgår nedan.

Våra kurser

Distanskurser

Campus Helsingborg

Bild av logga till Antagning.se

Sök till en distanskurs på Antagning.se

Ansök genom Antagning.se.

Kontakt

Nätkurskontoret

+46 46 222 11 26

Utbildningsbevakning

Juridiska Föreningen är den studentkår som sköter utbildningsbevakningen vid fakulteten, både för juristprogrammet och de fristående kurserna.

Mer information om Juridiska Föreningens utbildningsbevakning finns på kårens hemsida (ny flik).

Kontakt

utbildning [at] jf [dot] se (utbildning[at]jf[dot]se)