Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Referenshanteringssystem

Referenshanteringssystem använder du för att samla och organisera dina referenser, och gör att du under skrivandet enkelt kan infoga fotnoter och generera litteraturförteckningar från ditt referensbibliotek. Referenserna till böcker och artiklar hämtar du in från databaser som LUBsearch eller Libris, men annat juridiskt material såsom rättsfall behöver i de flesta fall läggas in manuellt. Juridiska fakultetens bibliotek erbjuder fakultetens forskare personlig introduktion och support för referenshanteringssystemen Zotero och EndNote.

Zotero

Referenshanteringssystemet Zotero är Open Source och därför gratis att använda, och om du arbetar på flera datorer så kan du enkelt synka ditt Zotero-bibliotek mellan dessa. Zotero kan användas för att spara artiklar i fulltext, och går också att använda i Google Docs. Biblioteket har tagit fram en egen stilmall för rättsvetenskapligt skrivande på svenska.

jon [dot] eriksen [at] jur [dot] lu [dot] se (För hjälp med installation av Zotero kontakta Jon Eriksen. )

Hitta den senaste versionen av stilmallen.

Insticksprogrammet Zotfile tillför fler funktioner för att hantera fulltexter, t.ex. att enkelt exportera alla markerade passager och egna anteckningar från en PDF.

Zotfile kan hämtas här

EndNote

Samtliga forskare och doktorander på Juridiska fakulteten kan få tillgång till EndNote på sina datorer. Mejla till IT så hjälper de dig att få det installerat. De kan även tillhandahålla en version till din hemdator men ger ingen support för denna. Kontakta biblioteket för introduktion till EndNote.

Kontakta IT: support [at] jur [dot] lu [dot] se (support[at]jur[dot]lu[dot]se)

Kontakta biblioteket: gunilla [dot] wiklund [at] jur [dot] lu [dot] se (gunilla[dot]wiklund[at]jur[dot]lu[dot]se)

Kontakt

Jon Eriksen

Samordnare för forskningsstöd 
jon [dot] eriksen [at] jur [dot] lu [dot] se (jon[dot]eriksen[at]jur[dot]lu[dot]se)
+46 46 222 10 53

Gunilla Wiklund

Bibliotekarie
gunilla [dot] wiklund [at] jur [dot] lu [dot] se (gunilla[dot]wiklund[at]jur[dot]lu[dot]se)
+46 46 222 10 85

Elin Thunell

Bibliotekarie
elin [dot] thunell [at] jur [dot] lu [dot] se (elin[dot]thunell[at]jur[dot]lu[dot]se)
+46 46 222 10 88