Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Campus Helsingborg

På Campus Helsingborg erbjuder fakulteten ett antal eftertraktade grundkurser i juridik för icke-jurister. Kurserna vänder sig till dig som är yrkesverksam och vill utveckla din kompetens, samt till dig som är student och vill bredda din utbildning. Även du som är intresserad av juridik i allmänhet är välkommen att söka våra kurser. Några av kurserna är klassrumskurser, andra ges på distans. Läser du någon av distanskurserna har du möjlighet att delta i spännande seminarier på Campus Helsingborg. Där får du möjlighet att fördjupa dig i ämnet tillsammans med våra lärare och dina kurskamrater.

Foto. Helsingborgs hamn under sommaren.

Studera juridik på Campus Helsingborg

På Campus Helsingborg erbjuds dels campusbaserade kurser, dels nätburna kurser med frivilliga seminarier. Kurserna är på grundnivå, inga juridiska förkunskaper krävs. 

Distanskurserna består av professionellt inspelade videoföreläsningar samt övningsuppgifter och prov. Under kursens gång får du individuell feedback på dina inlämnade prov och om du har frågor finns våra nätkurslärare tillgängliga för att hjälpa dig. I och med att våra föreläsningar är förinspelade kan du ta del av materialet när det passar dig. 

På Campus Helsingborg har du möjlighet att delta vid frivilliga seminarier där du kan fördjupa dig inom särskilt intressanta juridiska frågor. Vid dessa tillfällen träffar du också lärare, examinator och dina kurskamrater för att diskutera och ställa frågor.

Kurserna avslutas med en salstentamen vilken som regel kan skrivas i Helsingborg, Lund och Stockholm. 

Våra kurser

Campusbaserade kurser

Distanskurser med frivilliga seminarier

Kontakt

Nätkurskontoret

+46 46 222 11 26

Undervisningsadress

Campus Helsingborg
Universitetsplatsen 2
252 25 Helsingborg