Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

För dig som student

Du som studerar vid universitet har tillgång till många olika sorters service och rådgivning för att din studietid ska bli så bra som möjligt.

Studenter med laptop. Foto.

Studentkonto - ditt elektroniska studentkonto i Lund

Som student vid universitet tilldelas du ett ett så kallat studentkonto som består av användarnamn och lösenord. Studentkontot ger dig tillgång till bland annat e-post, fillager, passerkort, flera datasalar och bibliotekens nättjänster.

Som student kan du även se vilka kurser du är registrerad på, samt se och skriva ut Ladokutdrag för de kurser du har avslutat vid Lunds universitet.

Information om ditt studentkonto på universitets webbplats.

Vid eventuell sjukdom

Om du blir sjuk ska du göra en sjukanmälan hos Försäkringskassan redan första sjukdagen.

Försäkringskassan har samlat information till dig som student på sin webbplats.

Studentkår - Juridiska föreningen

Studenterna företräds gentemot Juridiska fakulteten av Juridiska föreningen (JF) som är juriststudenternas studentkår. Juridiska föreningen utser representanter till olika nämnder på fakulteten och finns bland annat representerat i nämnden för utbildning på grund- och avancerad nivå (NUGA) samt i fakultetsstyrelsen.

Det är också Juridiska föreningen som ansvarar för kursombuden på respektive termin.Har du synpunkter på din utbildning, avseende enskilda frågor eller generellt bör du i första hand kontakta Juridiska föreningen.

Juridiska föreningens webbplats.

Kontakt

Josefin Garay Burge
Linnéa Vinjegaard
Jenny Backer

Studievägledare
sc [at] jur [dot] lu [dot] se (sc[at]jur[dot]lu[dot]se)

Josefin Garay Burge
+46 46-222 10 17
Linnéa Vinjegaard
+46 46-222 11 77
Jenny Backer
+46 46-222 10 55