Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Mentorskapsprogram

Om mentorskapsprogrammet

Mentorskapsprogrammet riktas till studenter på juristprogrammet. Projektet går ut på att knyta nya band mellan alumner och studenter. Studenter på samtliga terminer är välkomna att anmäla sitt intresse för att delta i projektet. De studenter som studerar på fjärde terminen och uppåt har förtur till projektet.

Vem kan bli mentor?

Du som är yrkesverksam jurist inom såväl offentlig som privat sektor är välkommen att bli mentor. Vi ser gärna mentorer som är nyexaminerade såväl som mentorer med längre arbetslivserfarenhet.

Du som mentor förväntas lyssna, stödja och ge råd, fråga och svara på reflekterande frågor om hur det är att arbeta som jurist. Det är också uppskattat om du delar med dig av dina erfarenheter som juriststudent, din vardag och berättar om både positiva och negativa arbetslivserfarenheter.

En bild av sällskapet lundajuristers vapen.

Kontaktinformation

Anette Ohlsson,
ansvarig för mentorskapsprogrammet, Sällskapet Lundajurister

Hanna Lindqvist, vice ordförande praktik och mentorskap, Juridiska föreningen

E-post

praktik [at] jf [dot] se (praktik[at]jf[dot]se)