Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Office 365

Microsoft har släppt produkten Office 365 gratis till all aktiv personal och alla aktiva studenter vid Lunds universitet. Aktivering av samtligas konto är redan gjord. Om du sitter vid en dator som tillhandahas av Juridiska fakulteten, och som har Office 2016 (eller senare versioner) installerat, är du automatiskt inloggad på Office 365.

Texten nedan avser dig som vill ansluta dig till Office 365 på privat dator, mobil eller surfplatta och därmed få möjligheten att ladda hem Office 2016-paketet kostnadsfritt. Varje aktiv anställd och student har fem licenser var att utnyttja.

Logga in privat

För att börja använda tjänsten på din privata dator, mobil eller surfplatta ska du gå till portal.office.com och skriva ditt Lucat-id (exempelvis jur-aaa [at] lu [dot] se). Du kommer då automatiskt skickas vidare till universitetets inloggningstjänst där du fortsätter med att fylla i ditt eget Lucat-lösenord.

Genom att logga in på nämnt sätt får du tillgång till hela Officepaketet till privat dator, mobil och surfplatta genom fem licenser.

Tjänster i Office 365

I Office 365 ingår följande tjänster:

  • En gemensam plattform för studenter och medarbetare – samma filformat, samma applikationer.
  • Tillgång till applikationerna i Microsofts Office-paket (Word, Excel, Powerpoint, OneNote med mera). Till exempel kan du redigera Word-, Excel,- och Powerpointfiler direkt i din webbläsare med webbläsarversionen av Microsoft Office. Dessutom kan du installera programvaran lokalt på upp till fem enheter, som du sedan kan använda även när du inte är online.
  • Dokumentlagring i OneDrive for business. OneDrive for business är en molnbaserad lagringslösning med obegränsat lagringsutrymme som man kan nå via datorer, mobiltelefoner och surfplattor. OneDrive for business är speciellt anpassad för universitetets konto och ska inte förväxlas med OneDrive som är en privat produkt. OneDrive for business som produkt förenklar delningen av dokument, samarbete mellan anställda, samarbetet mellan studenter samt mellan anställd och student.
  • Skype for Business, vilket är ett program för snabbmeddelanden, ljud- och videosamtal, möten, tillgänglighetsinformation och delningsfunktioner.