Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Patrik Lindskoug tilldelas Lunds studenters pedagogiska pris 2024

Porträtt av Patrik Lindskoug. Foto.
Docent Patrik Lindskoug är vice dekan vid Juridiska fakulteten och universitetslektor i civilrätt vid Juridiska institutionen.

Lunds studenters pedagogiska pris delas ut för framstående insatser i utbildningen. I år är Patrik Lindskoug vid Juridiska institutionen en av två pristagare.

Rektor utser pristagare efter förslag från studentkårerna. I år är universitetslektor Patrik Lindskoug vid juridiska institutionen och universitetslektor Oriana Quaglietta Bernal vid sociologiska institutionen pristagare av det pedagogiska priset för utmärkta lärarinsatser inom undervisningen.

För att få Lunds studenters pedagogiska pris ska en lärare bland annat främja relationen till studenterna på ett positivt sätt, visa ansvar för den pedagogiska utvecklingen och även knyta samman undervisningen av aktuella samhällsfrågor.

Ur nomineringen:

Patrik beskrivs som en lärare som alltid har studenternas perspektiv i åtanke och tillsammans med hans stora entusiasm för sitt ämne skapar det en väldigt rolig och lärorik miljö i föreläsningssalen. Patrik är duktig på att i sin undervisning sammanfläta teori och praktik genom att tydligt exemplifiera, vilket leder till att studenter kan tillämpa det de lärt sig i konkreta situationer. Patrik beskrivs som tillgänglig och lyhörd gentemot studenternas tankar och åsikter, någon han sedan använder för att förbättra sin pedagogik och kursupplägg.

Ett stort grattis till pristagarna!

Det pedagogiska priset delas ut vid universitetets årshögtid den 26 januari 2024.