Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Marja-Liisa Öberg är koordinator för en ny Pufendorf Advanced Study Group (ASG)

Gränskontrollbyggnad. Foto.

Marja-Liisa Öberg är  koordinator (tillsammans med Rhiannon Pugh, CIRCLE och LTH) för en ny Advanced Study Group (ASG) vid Pufendorfinstitutet med titel "(O)NATURLIGA GRÄNSER: Tvärvetenskapliga perspektiv på gränser av europeisk integration".

"Europeisk integration" är en social konstruktion som har stor inverkan på naturen samtidigt som den begränsas i olika former av naturliga förhållanden, såsom landskap, skogar, vattendrag, fauna och flora, men även klimatet samt kulturgeografiska och naturkatastrofer. Genom ett tvärvetenskapligt perspektiv som omfattar juridik, geografi, statsvetenskap och skogsvetenskap behandlar denna ASG frågeställningar om både hur naturliga förhållanden definierar gränser för ’europeisk integration’ som social konstruktion, samt hur ’europeisk integration’ återspeglas – och skapar gränser – i den naturliga miljön.

ASG:n löper från februari till december 2024. 

Mer information, inklusive om deltagarna, finns på Pufendorfinstitutets hemsida